LUCHTVAART- &
OORLOGSMUSEUM TEXEL

Collectie: Link Trainer

Het LOMT is sinds kort de trotse eigenaar van een Link Trainer. Dit is een eerste generatie van flight simulators die zijn ontwikkeld in de jaren dertig van de vorige eeuw in de Verenigde Staten.
Het museum heeft de trainer gekregen van de KFA (KLM Flight Academy), voortgekomen uit de Rijksluchtvaartschool (RLS).

In de late 20-er jaren leerde E.A.Link vliegen, terwijl hij werkzaam was in de orgel- en pianofabriek van zijn vader. Het was de tijd van een
diepe economische depressie, waardoor vlieglessen steeds duurder werden.
Link dacht minder dure vlieglessen nodig te hebben als hij een deel van zijn training op een simulator kon doen. Hij besloot een trainer te bouwen, en daar hij ervaring had in het bouwen van
orgels gebruikte hij in zijn ontwerp orgelbouwtechnieken.
Deze eerste simulators waren geschikt voor het vliegen op zicht overdag. Latere modellen waren echt ontworpen om het blindvliegen te leren; dus vliegen alleen op instrumenten.

Beweging van de Link Trainer wordt veroorzaakt door met vacuüm bewogen balgen met luchtkleppen die gestuurd worden door het stuurwiel en het voetenstuur. De instructeur zit aan een
bureau en geeft via een radioverbinding opdrachten aan de leerling. Die moet, alleen vertrouwend op zijn instrumenten, in staat zijn tot een veilige vluchtuitvoering.

Onze Link Trainer is een ANT-18/D2 (Army-Navy trainer model 18). Van dit type trainer zijn er tijdens de Tweede Wereldoorlog ongeveer 10.000 gebouwd. Ongeveer een half miljoen piloten hebben toen een deel van hun opleiding op zo’n trainer gekregen. Ook KLM piloten kregen kort na de oorlog les in deze trainers en moesten daarna ook met een zekere regelmaat laten zien dat ze het instrumentvliegen niet verleerd waren.

Themen in unserem Museum

Luftfahrt- und Kriegsmuseum Texel

Postweg 126
1795 JS
De Cocksdorp (Texel)
Tel: 0222-311689

Öffnungszeiten 2022

Von Montag, 4. April bis Sonntag, 30. Oktober täglich von 10 bis 17 Uhr

  • Tickets sind an der Kasse erhältlich, eine Reservierung ist nicht erforderlich
  • Erwachsene 6,50 €
  • Kinder von 6 bis 12 Jahren 4,50 €
  • Aufpreis für 3D-Audiotour Bunker De Vlijt 3,50 €

3D AUDIOTOUR BUNKER DE VLIJT

  • Jeden Dienstag, Mittwoch und Donnerstag um 10:30, 12:30 und 14:30 Uhr
  • Nur in Verbindung mit einem gleichzeitigen Museumsbesuch
  • Dauer maximal 1,5 Stunden inklusive Hin- und Rückweg
  • Kommen Sie rechtzeitig an, um Erklärungen zu erhalten, und die Kapazität ist begrenzt

Zusammen mit einem Mitarbeiter des Museums gehen Sie zum Bunker gegenüber dem Museum. Im Bunker werden Sie in die Gespräche einbezogen, die dort während der zwei entscheidenden Tage des georgischen Aufstands stattfanden. In einer Zeitleiste erzählt Jetty Bakker auch ihre Erinnerungen an den Krieg auf Texel und über ihre Arbeit für die Georgier. Sie erhalten vorab ein erklärendes Handout mit einer Schilderung der schlimmen Umstände, in denen sich die georgischen Soldaten in jenen Tagen befanden. Die 3D-Audiotour kann sowohl auf Niederländisch als auch auf Deutsch durchgeführt werden.

Social media

Bitte kontaktieren Sie uns

Invalid Input
Vul een e-mail adres in.
Invalid Input
Invalid Input
ANBI
Image

Meer informatie

ANBI
Copyright LOMT.nl - Website door WEBJONGENS i.s.m. Zilte Zaken