LUCHTVAART- &
OORLOGSMUSEUM TEXEL

Collectie: Link Trainer

Het LOMT is sinds kort de trotse eigenaar van een Link Trainer. Dit is een eerste generatie van flight simulators die zijn ontwikkeld in de jaren dertig van de vorige eeuw in de Verenigde Staten.
Het museum heeft de trainer gekregen van de KFA (KLM Flight Academy), voortgekomen uit de Rijksluchtvaartschool (RLS).

In de late 20-er jaren leerde E.A.Link vliegen, terwijl hij werkzaam was in de orgel- en pianofabriek van zijn vader. Het was de tijd van een
diepe economische depressie, waardoor vlieglessen steeds duurder werden.
Link dacht minder dure vlieglessen nodig te hebben als hij een deel van zijn training op een simulator kon doen. Hij besloot een trainer te bouwen, en daar hij ervaring had in het bouwen van
orgels gebruikte hij in zijn ontwerp orgelbouwtechnieken.
Deze eerste simulators waren geschikt voor het vliegen op zicht overdag. Latere modellen waren echt ontworpen om het blindvliegen te leren; dus vliegen alleen op instrumenten.

Beweging van de Link Trainer wordt veroorzaakt door met vacuüm bewogen balgen met luchtkleppen die gestuurd worden door het stuurwiel en het voetenstuur. De instructeur zit aan een
bureau en geeft via een radioverbinding opdrachten aan de leerling. Die moet, alleen vertrouwend op zijn instrumenten, in staat zijn tot een veilige vluchtuitvoering.

Onze Link Trainer is een ANT-18/D2 (Army-Navy trainer model 18). Van dit type trainer zijn er tijdens de Tweede Wereldoorlog ongeveer 10.000 gebouwd. Ongeveer een half miljoen piloten hebben toen een deel van hun opleiding op zo’n trainer gekregen. Ook KLM piloten kregen kort na de oorlog les in deze trainers en moesten daarna ook met een zekere regelmaat laten zien dat ze het instrumentvliegen niet verleerd waren.

THEMES IN OUR MUSEUM

AVIATION & WAR MUSEUM TEXEL

Postweg 126
1795 JS
De Cocksdorp (Texel)
Tel: 0222-311689

OPENING HOURS

We are open in 2024 from Monday, March 25th through Sunday, November 3rd, daily from 10 AM to 5 PM.

 • Tickets are available at the counter, reservation is not necessary
 • Adults € 8.00
 • Children from 6 to 12 years € 5.00
 • Discounts apply to groups, see below

DOG WITH YOU?

Unfortunately, dogs are not allowed inside the museum.
However, service dogs are permitted inside.

3D AUDIO TOUR BUNKER DE VLIJT

 • Every Wednesday to Saturday at 11:00 AM and 3:00 PM.
  On Sunday only at 3:00 PM.
 • For adults only, from 13 years old
 •  Duration maximum 1 hour including the walk there and back
 • Reservations are not possible, capacity is limited
 • Be present well in advance for an explanation

Together with a museum employee you walk to the bunker opposite the museum. In the bunker you will be taken into the conversations that were held there during the 2 most crucial days of the Georgian Uprising. Jetty Bakker also tells in a timeline her memories of the war on Texel and about her work for the Georgians. You will receive an explanatory handout in advance with a description of the dire circumstances in which the Georgian soldiers found themselves during those days. The 3D audio tour can be done in both Dutch, German and English.

GROUPS

Would you like to visit our museum with a group (from 12 people)? Then we appreciate it if you make a reservation via groepen@lomt.nl. You can also indicate whether you would like a guided tour.

Social media

Image

PLEASE CONTACT US

Invalid Input
Vul een e-mail adres in.
Invalid Input
Invalid Input
ANBI
Image

Meer informatie

ANBI
Copyright LOMT.nl - Website door WEBJONGENS i.s.m. Zilte Zaken